After A Long Hiatus

January 30, 2014

Dah lama aku tak menulis kat sini kan? Ada yang rindu? Puuiiii!

Apapun aku harap semuanya sihat-sihat belaka. Tujuan sebenar entry ini ditulis adalah untuk meredakan pertanyaan yang datang bertubi-tubi sejak blog ini ditutup secara tiba-tiba.

Paling tak tahan bila ada yang buat andaian aku dah kawin pastu busy menguruskan hal rumah tangga. Pitam sekejap. Adoi mana korang dapat idea ni? Hahaha sabor jela.

Sebenarnya minggu lepas ada masalah teknikal sikit jadi blog ini terpaksa tutup untuk tujuan penyelenggaraan. Ikutkan memang takde sebab aku nak private sebab bahan bacaan dalam ni umum. Lagipun blog ni diwujudkan untuk tujuan perkongsian. Jadi jangan risau sebab aku takkan private kecuali bila buat maintenance, ek?

Kedua, Insya Allah aku akan mula menulis semula tahun ini. Tahun lepas aku busy sebab fokus ke benda lain (bukan kawin ye), jadinya aku takde masa nak menghadap blog. Aku banyak sibukkan diri dengan kerja, kawan-kawan, aktiviti outdoor dan juga insan yang tersayang. EH???

i travelled a thousand miles just to see you #pitam
Disebabkan masa yang terhad maka aku terpaksa pilih mana yang penting. Tak bermakna tahun ni aku sambung menulis sebab takde benda nak buat. Ada, banyak, bersusun pulak tu. Tapi walau macam mana pun aku akan cuba bahagi-bahagikan biar sama adil, sama rata! Harapnya lah.

Cuma dalam masa terdekat ni aku sedikit sibuk sebab nak menguruskan event kedua water rafting di Gopeng, training mendaki dan farewell untuk si dia.

Intro takde tetiba nak farewell ni apekehei? Sebelum aku cerita kenapa farewell, kekdahnya...teruskan membaca.

Memang aku tak banyak bercerita pasal dia kat sini, fesbuk atau di mana-mana. Cukup sekadar dikalangan kengkawan rapat dan ahli keluarga. Hampir 8 bulan dia di sini, so with our relationship.

Macam orang lain, we started as strangers. And just like others, we travelled and found each other in Hanoi. As my trip ended, I flew back to Malaysia while he continued with his trip, until suddenly he decided to travel all the way down from wherever he was just to see me. And the rest is history.

during our trip to Penang
Ok back to farewell thing. It's hard for him to go home and it's hard for both of us. Kalau dia balik negara dia lagi susah sebab jauh beribu-ribu batu. Time zone apatah lagi banyak beza. Bukan tak cuba, tapi dah banyak cubaan hunting job di sini, needless to say it's pain in the arse. So the solution came. It's going to be a bit further but not that far, meaning kalau naik flight pun lebih kurang 5 jam. Walaupun tak berapa happy tapi itu yang terbaik setakat ini.

So sekarang dah bocor la sebab kenapa aku malas semenjak dua menjak ni. Haha. Sehingga ke tarikh itu aku akan sedikit sibuk tapi Insya Allah selepas tu aku akan mula menulis balik :-)
.

Read more...

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP